Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ Βοήθεια
Οδηγίες πρόσβασης Xρήστη στο Εργάνη

Στην Αρχική οθόνη δίνεται δυνατότητα στους εγγεγραμμένους χρήστες να συνδεθούν στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Για την είσοδο σας στο σύστημα συμπληρώστε τα αντίστοιχα στοιχεία πρόσβασης σας στα πεδία «Κώδικας Χρήστη/Username» και «Κωδικός Πρόσβασης/Password» και επιλέξτε «Είσοδος». Σε περίπτωση λανθασμένων στοιχείων δίνεται ανάλογο μήνυμα.

Δημιουργία νέου χρήστη

Περιηγηθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε στον σύνδεσμο «εδώ»

Ακολουθήστε τα βήματα όπως εμφανίζονται στην οθόνη σας για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.

  • Καταχωρήστε τον «Αριθμό Μητρώου Εργοδότη» (ΑΜΕ) στη μορφή 000000/0/0000.
  • Στη συνέχεια καταχωρήστε ένα αριθμό απόδειξης πληρωμής εισφορών των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Υ.Κ.Α) ή αριθμό Εντολής για Πληρωμή μέσω SISNET, των τελευταίων τριών ετών. Στην περίπτωση που δεν έχετε απόδειξη πληρωμής εισφορών των Υ.Κ.Α ή αριθμό Εντολής για Πληρωμή μέσω SISNET τα τελευταία τρία έτη, θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε την «Ημερομηνία Έναρξης Απασχόλησης Εργοδότη».
  • Απαραίτητα Στοιχεία Επικοινωνίας είναι ηλεκτρονική διεύθυνση και η συμπλήρωση τουλάχιστον ενός τηλεφώνου από τα τρία: τηλέφωνο κατοικίας ή/και εργασίας ή/και αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Το πρώτο βήμα της αίτησης σας για εγγραφή στην υπηρεσία ΕΡΓΑΝΗ έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

  • Ακολουθείστε τις οδηγίες που θα λάβετε σύντομα στο email που έχετε καταχωρήσει για επιβεβαίωση της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης(email).
  • Επιλέξτε το σύνδεσμο τον οποίο θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μήνυμα για να μπορέσετε να δημιουργήσετε τον ΚώδικαΧρήστη/Username και Κωδικό Πρόσβασης/Password με τα οποία θα μπορείτε να συνδέεστε στο Εργάνη. **O σύνδεσμος ισχύει για δύο ημέρες από την ώρα αποστολής του μηνύματος.
  • Στην οθόνη δημιουργίας χρήστη που εμφανίζεται θα βρείτε ένα προσωρινό Κώδικα Χρήστη/Username τον οποίο μπορείτε να κρατήσετε ή να αλλάξετε (Ο Κώδικας Χρήστη/Username μπορεί να είναι από 8 μέχρι 20 λατινικούς χαρακτήρες (Κεφαλαία ή Πεζά), αριθμούς και συγκεκριμένους χαρακτήρες (.,_).
  • Ο Κωδικός Πρόσβασης/Password μπορεί να είναι από 8 έως 12 λατινικούς χαρακτήρες (Κεφαλαία ή Πεζά), αριθμούς και συγκεκριμένους χαρακτήρες (.,_,!,#), με χρήση τουλάχιστον 1 φορά από κάθε ομάδα.

Έχετε ολοκληρώσει την εγγραφή σας στο ΕΡΓΑΝΗ.

Για την είσοδο σας στο σύστημα συμπληρώστε τα αντίστοιχα στοιχεία πρόσβασης σας στα πεδία «Κώδικας Χρήστη/Username» και «Κωδικός Πρόσβασης/Password» και επιλέξτε «Είσοδος». Σε περίπτωση λανθασμένων στοιχείων δίνεται ανάλογο μήνυμα.

Ξέχασα τον Κωδικό Πρόσβασης/Password

  • Στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε τον σύνδεσμο «Ξέχασα τον Κωδικό Πρόσβασης/Password». Όταν επιλέξετε τον συγκεκριμμένο σύνδεσμο θα σας ανοίξει την σελίδα «Ξέχασα τον κωδικό μου».
  • Στο σημείο όπου ζητά τον «Κώδικα Χρήστη/Username» θα εισάγετε τον Κώδικα Χρήστη/Username τον οποίο καθορίσατε την πρώτη φορά που κάνατε εγγραφή στο Εργάνη.
  • Στη συνέχεια πατήστε αποστολή email. Θα σας αποσταλεί ένα ηλεκτρονικό μήνυμα/email στην ηλεκτρονική διεύθυνση/email που δηλώσατε κατά την εγγραφή στο Εργάνη.
  • Στο ηλεκτρονικό μήνυμα/email που σας έχει σταλεί θα βρείτε ένα σύνδεσμο τον οποίο θα πρέπει να επιλέξετε ώστε να προχωρήσετε στην δημιουργία νέου Κωδικού Πρόσβασης/Password.

Ξέχασα τον Κώδικα Χρήστη/Username

  • Στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε τον σύνδεσμο «Ξέχασα τον Κώδικα Χρήστη/Username». Όταν επιλέξετε τον συγκεκριμμένο σύνδεσμο θα σας ανοίξει την σελίδα «Ξέχασα τον Κώδικα Χρήστη/Username».
  • Στο σημείο όπου ζητά το «ΑΜΕ» εισάγετε τον Αριθμό Μητρώου Εργοδότη σας στη μορφή 000000/0/0000.
  • Στη συνέχεια πατήστε αποστολή email. Θα σας αποσταλεί ένα ηλεκτρονικό μήνυμα/email στην ηλεκτρονική διεύθυνση/email που δηλώσατε κατά την εγγραφή στο Εργάνη.
  • Στο ηλεκτρονικό μήνυμα/email που σας έχει σταλεί αναγράφεται ο Κώδικας Χρήστη/Username σας.

Σύνδεση ως χρήστης Παραρτήματος

  • Για να προσδιορίσετε χρήστες στα παραρτήματα σας θα πρέπει κατά την είσοδο σας στο Εργάνη να περιηγηθείτε στο τμήμα «Εξωτερικοί Χρήστες Παραρτημάτων» και να ακολουθήσετε την διαδικασία η οποία περιγράφεται στο συγκεκριμένο τμήμα.
  • Ακολούθως ο χρήστης παραρτήματος μπορεί να εισέλθει στο Εργάνη εισάγοντας τους κωδικούς του ως «Εξ. χρήστης παραρτήματος» οι οποίοι καθορίστηκαν νωρίτερα από τον κυρίως χρήστη και παράλληλα συμπληρώνοντας την επιλογή «Σύνδεση ως χρήστης Παραρτήματος»

Αρχική Σελίδα    Ανακοινώσεις      Επικοινωνία   Εγχειρίδιο Χρήσης     Εκπαιδευτικό Βίντεο    Όροι Χρήσης

© 2021 Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων